‘We willen de verschraling terugdringen’ - Met Kop en Staart
15837
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15837,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Over dit project

Lees hier het hele interview

Hubert van Woudenberg Hamstra is voorzitter van het Dinamofonds. Met dit fonds ondersteunt Van Woudenberg Hamstra al jaren projecten van Geldersch Landschap & Kasteelen. Hij woont inmiddels in Aerdenhout maar is opgegroeid in de Achterhoek. Deze streek heeft nog steeds zijn hart.

Schenkingen, nalatenschappen en vermogenswinsten worden door een ervaren penningmeester belegd, geassisteerd door een financieel adviseur. Beiden zetten hun kennis vrijwillig in.
“Het mooie van het project de Lindense Laak bijvoorbeeld, vind ik dat hier de biodiversiteit weer is gestimuleerd. Wanneer de Gelderse roos, meidoorn en sleedoorn weer bloeien, is dat ook goed voor de vlinders, bijen, muizen en egels. De verschraling die plaatsvindt in het landschap, proberen wij terug te dringen. Er moet iets staan tegenover projecten waarin stukken land worden verkaveld om er huizen op te zetten.” “Een landgoed als De Voorst is eeuwen geleden met een bepaald oogmerk ingericht”, gaat Van Woudenberg Hamstra verder. “Ik vind het belangrijk om dat te behouden. Op zo’n landgoed komen natuur en cultuur samen.” Bij zijn huis in Aerdenhout ruimt Van Woudenberg Hamstra vrijwel dagelijks troep op van langs wandelende schooljeugd. Hij haalt zijn schouders op. “Tja, je doet wat je kunt. Donaties zijn nodig, maar vrijwilligerswerk net zo goed. Wilgen zoals die hier in de Rosandepolder staan, worden vaak gesnoeid door vrijwilligers. Die menskracht is heel erg nodig.”

 

Over Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK)
Meer dan 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het donateursmagazine Mooi Gelderland staat boordevol verhalen over het werk van GLK, bijzondere donateurs en vrijwilligers en natuurlijk de leukste er-op-uittips.

Titel

‘We willen de verschraling terugdringen’

Foto

Gerard van Bree

Gepubliceerd

in donateursmagazine Mooi Gelderland

Datum

juni 2016

Categorie
interview