Waarom afscheid nemen zo belangrijk is - Met Kop en Staart
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Over dit project

Lees hier het interview

Voor uitvaartmagazine toBe interviewde Laura nabestaande Marja, die haar partner Dennis verloor na zelfdoding. Behalve de leegte die zijn dood achterlaat, heeft Marja er veel last van dat ze hem niet meer heeft mogen zien. Terwijl dit – achteraf bekeken – waarschijnlijk wel had gekund. Het artikel gaat in op het belang van fysiek afscheid nemen en de beslissingsbevoegdheid bij het laatste afscheid: het is altijd de familie die uiteindelijk beslist of zij hun overleden naaste nog willen zien. Dat is wettelijk zo bepaald.

 

Over toBe
De dood maakt onlosmakelijk deel uit van het leven en de behoefte aan informatie over zaken rondom sterfelijkheid neemt toe. Daarom is toBe in het leven geroepen – het enige magazine dat zich richt op leven, sterfelijkheid, afscheid nemen en de dood. De ondertitel van toBe, ‘Tijdschrift dat met je meeleeft’, is gekozen omdat het  blad verhalen brengt die inspireren, interviews die troost bieden en artikelen die moed geven, mensen op weg helpen of ze simpelweg op andere gedachten brengen. Ook het digitale platform www.tobemagazine.nl deelt informatie over de specifieke levensfase waarin mensen zich bevinden.

 

 

Titel

‘Wie zegt me dat hij in die kist lag?’

Gepubliceerd

in toBe

Datum

november 2015

Categorie
interview