MAGAZINE AAN DE BAK MET STEENGOEDE IDEEËN OM DE AFVALBERG TE LATEN SLINKEN - Met Kop en Staart
15839
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15839,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Over dit project

Bekijk het hele magazine

Aan de bak hebben we bedacht en gemaakt voor de gemeente Arnhem om een bijdrage te leveren aan het afvalbeleid van de stad. De gemeente wil haar inwoners aan het afval scheiden krijgen zodat er meer ‘afval’ wordt hergebruikt en minder hoeft te worden verbrand. Dat is goed voor het milieu en kost minder geld. Om te laten zien hoe belangrijk afval scheiden is en dat het eigenlijk een fluitje van een cent is, hebben we Aan de bak bedacht. 24 pagina’s informatie en vooral inspiratie over huishoudelijk afval. Is dat zo’n boeiend onderwerp dan? Jazeker. We hebben er allemaal elke dag mee te maken en het moet anders. Gelukkig zijn er in Arnhem veel mensen met steengoede ideeën om de afvalberg te laten slinken. En die laten we zien. Tussen de regels door klinkt er her en der wat frustratie, want die is er natuurlijk ook.

 

Het blad heeft een oplage van 15.000 en ligt op talloze plekken in de stad: van winkels tot stadhuis, van wijkcentra tot sportaccomodaties. Iedereen mag het gratis meenemen. Ook is het digitaal te bekijken op www.arnhem.nl/aandebak.

 

Over de Gemeente Arnhem

‘Afval, laten we er wat van maken’. Met deze slogan zet de gemeente haar inwoners aan tot het scheiden van afval. Goed gekozen, vinden wij. Het is een positieve, krachtige uitspraak en een uitnodiging om veel leuke communicatie-dingen omheen te bedenken. Het blijft namelijk niet bij Aan de bak. Er zit meer in het vat, iets met wielen en een terrasje. Wordt vervolgd!

 

Titel

Aan de bak

Foto

Goedele Monnens

Gepubliceerd

door de gemeente Arnhem

Datum

mei 2016

Categorie
magazine